Preselecții an școlar 2020 - 2021

Pentru înscrieri în cadrul preselecțiilor, click aici! 

files/poze_diverse/WhatsApp Image 2020-10-17 at 21.25.46.jpeg

 

Bine ați venit pe site-ul nostru!

 


Trupa de teatru AS a fost înființată în aprilie 2006 de către Andrei Gheorghe, fiind o trupa formata exclusiv din liceeni, elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București. În prezent, trupa este formată din 20 de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani.

 

Activitatea trupei se desfășoară sub forma unor ateliere, având ca scop dezvoltarea personală a tinerilor prin intermediul educației teatrale.

Noi credem că viitorul e legat de educarea tinerei generații. Educația teatrală vine în sprijinul educației formale și are un impact esențial în formarea personalității unui elev de liceu, prin dezvoltarea unor abilități de comunicare. 

În ultimii ani, spectacolele prezentate s-au axat pe texte contemporane, apropiate de problematica, experiența și interesul tinerilor de liceu: “Forma lucrurilor”, după Neil LaBute, “Never let me go” adaptare după romanul omonim al lui Kazuo Ishiguro; “Clasa noastră”, adaptare după Tadeusz Slobodzianek, „Almost, Maine”, după John Cariani, "A fost și încă este...", creație colectivă după Steven Sater și Frank Wedekind, "12 A.M", adaptare după "12 oameni furioși", de Reginald Rose.

Din anul 2008, trupa de teatru “As”, organizează Festivalul național de arte pentru liceeni “Florian Pittiș”, un concurs de muzică și teatru, în memoria lui Florian Pittiș, absolvent al Colegiului Național “Gheorghe Lazăr”. Festivalul se desfășoară anual la Teatrul Bulandra.

Spectacolele trupei participă la festivalurile pentru liceeni din țară, fiind o ocazie excelentă de a cunoaște si de a intra în legătură cu alți tineri care au pasiuni comune. De-a lungul anilor, trupa a reușit să obțină premii importante în cadrul acestor concursuri.
De asemenea, ca urmare a participării la Festivalului Național de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" și Festivalul Național de Teatru pentru Elevi "George Constantin", spectacolul "Almost, Maine"  a fost prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și Festivalului Comediei Românești "FestCo".

De-a lungul celor aproape 10 ani de activitate, trupa a avut peste 80 de membri. Chiar dacă printre ei sunt și studenți ai facultăților cu profil artistic, o mare parte și-au ales drumuri diferite: ( economiști, doctori, avocați, psihologi ).