Festivalul de arte FLORIAN PITTIS

Web: www.radio3net.ro/festivalpittis

Festivalul s-a desfasurat in perioada 10-12 iunie 2008. Organizatorii acestui festival au fost Consiliul Elevilor Colegiului National “Gheorghe Lazar”, Bucuresti, in parteneriat cu Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Muncipiului Bucuresti, Radio3net “Florian Pittis”, Trupa de teatru „A$”.

Locatia de desfasurare: a fost Sala Izvor, Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, Bucuresti.

Proiectul a consta t in realizarea unui festival-concurs de arte local ( muzic a si teatru ) in memoria lazaristului Florian Pittis . Fiecare sectiune a av ut o durata de o zi . In ultima zi a avut loc gala si festivitatea de premiere unde Mircea Vintila, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi au sustinut un recital extraodinar in memoria lui Florian Pittis.

Festivalul a fost transmis LIVE pe site-ul Radio3net “Florian Pittis” ( www.radio3net.ro ) ; iar inregistrarile sunt postate la Galeria Video.

Pentru a viziona intreg festivalul click aici !!!

Obiective acestui festival au fost : aducerea unui omagiu lazaristului Florian Pittis, incurajarea si sprijinirea tinerilor care doresc o cariera in domeniul scenei, incurajarea initiativelor tinerilor, incurajarea practicilor artistice ale participantilor, descoperirea talentelor in domeniul scenei si dezvoltarea lor, intarirea capacitatii de organizare a Consiliului Elevilor.

Scopul festivalului a fost: promovarea Consiliului Elevilor si implicarea acestuia in activitatile culturale , precum si descoperirea noilor talente in lumea scenei.

Grupul tinta si beneficiarii au fost elevii de liceu din municipiul Bucuresti .

Au participa t de asemenea profesori, fosti elevi, parinti, viitori elevi de liceu , voluntari, publicul spectator (format in mare parte de persoanele care nu participa in mod direct la festival) si juriul, care va aprecia fiecare prestatie in parte.

Juriul, a fost format din: Anda Pittis – Presedintele Juriului; Mihai Constantin – actor al Teatrului Lucia Sturdza Bulandra ; Ducu Bertzi – interpret si compozitor; Florin Dumitru – redactor sef al Radio3net “Florian Pittis”; Victor Nicolae – director al Colegiului National “Gheorghe Lazar”.

Premiile au fost în produse din partea sponsorilor nostrii : Orange Concept Store, Humanitas Fiction si Avon, avand o valoare de aproximativ 3000 de ron.